Україна в ОБСЄ: російську зброю зупинить лише більш потужна зброя

Україна в ОБСЄ: російську зброю зупинить лише більш потужна зброя

Укрінформ
Партнерам України не потрібно побоюватися передавати Україні більшу кількість важких озброєнь, адже російську зброю зупинить лише більш потужна зброя, що продемонструвала ситуація навколо острова Зміїний.

Як передає Укрінформ, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк у вівторок у Відні під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, присвяченому російським ракетним обстрілам України.

"росію надто довго заспокоювали, і тепер нам доводиться мати справу з тим, що росія знищує все на своєму шляху. Проте повернення острова Зміїний під український прапор чітко продемонструвало, як можна змінити спосіб дій росії. російську зброю можна зупинити більш потужною зброєю та більш комплексними санкціями", - заявив він.

Читайте також: Україна нагадала ОБСЄ: Запуск ракет з Каспію підриває безпеку усього регіону

За словами українського посла, саме тому партнерам не варто побоюватися надання Україні більшої кількості важких озброєнь, у тому числі сучасних систем протиповітряної та протиракетної оборони, здатних забезпечити ефективний захист мирного населення від можливих нових атак.

"За достатньої підтримки Україна може стабілізувати лінію фронту, а потім відкинути російські війська до міжнародно визнаних кордонів України", - наголосив очільник української місії в ОБСЄ.

Читайте також: Перебивали і погрожували: дипломати рф знову зганьбилися в ООН

Він додав, що росія також повинна понести покарання за свою варварську поведінку. "росію потрібно визнати державою, яка підтримує тероризм. Має бути чітке розуміння того, що кожен цент доходів може бути використаний росією для фінансування нових вбивств мирного населення і не тільки в Україні. У часи, коли на кону стоїть майбутнє безпекового порядку в Європі, необхідно вживати рішучі дії", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: На сесії ПА ОБСЄ ухвалили резолюцію із засудженням росії за війну проти України

Як відомо, 24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну, та продовжила війну, що розпочала проти України ще у 2014 році. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Сили оборони України чинять героїчний опір загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-