ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди за останню добу

ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди за останню добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив нову добірку фейків, що їх поширила минулої доби російська пропаганда.

Про це повідомляє ЦПД у Telegram, передає Укрінформ 

Так, глава МЗС рф лавров заявив, що «захід робить все, щоб припинити роботу ЗМІ, які надають об’єктивні відомості щодо того, що відбувається [в Україні]», однак в ЦПД попереджають, що ця інформація не відповідає дійсності та є маніпуляцією, бо країни ЄС припиняють діяльність лише тих пропагандистських ЗМІ, що фінансуються з рф.

Читайте також: росія поширює фейк про розкол в НАТО у ставленні до війни в Україні

Також в Міністерстві оборони росії заявили, що «українські військові розмістили та замінували ємності з рідким хлором на насосно-фільтраційній станції Слов'янської ТЕС. Їх планують підірвати при підході ЗС рф до об’єкту для подальшого звинувачення російської армії перед світовою спільнотою». У ЦПД наголошують, що це дезінформація.

Читайте також: Заміновані мости й «коридори смерті»: ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди

Також російські ЗМІ маніпулюють і на тему біженців з України, наголосили у центрі протидії дезінформації. Так, ЗМІ рф повідомили: «в Європи закінчуються кошти на утримання біженців з України... У Латвії їх виселяють з готелів, у Німеччині урізають допомогу, в Польщі не виплачують компенсації... В ЄС відгукуються про українських біженців, що ті нахабніють, не працюють і завжди всім незадоволені». Це також є відвертою маніпуляцією.

Читайте також: міноборони рф поширює фейк про «провокації» ЗСУ на Дніпропетровщині

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-