Оперативна та гуманітарна ситуація в Миколаївській області

Оперативна та гуманітарна ситуація в Миколаївській області

Укрінформ
6 липня, 14:00 -  брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Миколаївській області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Віталій Кім - голова Миколаївської обласної військової адміністрації.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

 Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

 Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Найкраща перспектива відновлення водопостачання у Миколаєві - відвоювати територію Херсонщини, по якій йде водогін з Дніпра - Кім

Найкраща перспектива відновлення централізованого водопостачання у місті Миколаєві - це відвоювати у російських загарбників територію Херсонщини, по якій йде водогін з Дніпра.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 6 липня.

“Найкраща перспектива відновлення централізованого водопостачання питної води у Миколаєві - це відвоювати у російських загарбників територію, по якій йде водогін з Дніпра. Всі інші способи можливі лише в середній перспективі, хоча і вони прораховуються. Крім того, вони досить затратні. Бо система зворотного осмосу не дешева, вона потребує спеціальних фільтрів, обладнання, облаштування нових магістралей тощо”, - сказав Кім.

За його словами, 56 млн грн, які Кабмін виділив для Миколаєва за програмою “Питна вода”, вже частково витрачено на облаштування свердловин. З них береться питна вода, але її недостатньо, щоб заповнити водогін. Тому її доводиться розвозити споживачам, і в цьому допомагають волонтери.

Як повідомлялося, 12 квітня місто Миколаїв залишився без централізованого водопостачання. В середині травня його частково відновили, нині технічна вода, яка має багаторазове перевищення норми солоності та жорсткості, подається в квартири мешканців за графіком.

Ділова активність у районах Миколаївщини потроху поліпшується - Кім

Ділова активність у районах Миколаївщини, які віддалені від лінії фронту, потроху поліпшується, однак іноземні компанії працювати тут не ризикують.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 6 липня, передає кореспондент Укрінформу.

"Ділова активність у районах Миколаївщини, які віддалені від лінії фронту, потроху поліпшується, але все одно на цей процес дуже впливає близькість бойових дій. Тобто військові ризики ускладнюють процес страхування вантажу, отримання коштів, плюс перервані логістичні шляхи і т.д. Тому ділова активність в основному обмежена нашим регіоном, іноземні компанії не ризикують тут працювати”, - сказав Кім.

За його словами, сьогодні на Миколаївщині здебільшого працюють державні та комунальні підприємства критичної інфраструктури, сфера обслуговування, торгівля та бізнес, пов’язаний із забезпеченням військових відповідними товарами.

Як повідомлялося, на Миколаївщині цього літа планують зібрати близько 2 млн тонн зерна.Торік ця цифра становила 3,9 млн тонн.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-