росія схвалила надання статусу «ветерана» цивільним, які беруть участь у війні в Україні

росія схвалила надання статусу «ветерана» цивільним, які беруть участь у війні в Україні

Укрінформ
російська держдума ухвалила в третьому читанні закон про надання статусу ветерана цивільним особам, які беруть участь у бойових діях в Україні, але за умови, що вони отримають поранення чи держнагороди.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт держдуми та пояснювальну записку до закону.

У ній ідеться, що «цей проєкт федерального закону підготовлений з метою встановлення статусу ветерана бойових дій цивільним особам, які забезпечують виконання завдань у ході спеціальної військової операції на території України».

Читайте також: Єрмак – про обстріли Слов’янська: росія використовує тактику «випаленої землі»

Спікер держдуми в'ячеслав володін зазначив, що "цивільні особи можуть отримати такий статус лише за умови, що в період виконання ними завдань вони отримають поранення або будуть відзначені державними нагородами".

«Йдеться про цивільний персонал збройних сил рф, ремонтні бригади, лікарів та інших фахівців. Після ухвалення змін до закону про ветеранів вони зможуть отримати заходи соціальної підтримки - податкові та інші пільги», - пояснював раніше суть закону володін.

Цей законопроєкт було внесено до держдуми в середині червня.

Читайте також: Сили ППО збили три ракети, якими росія атакувала порти Очакова і Чорноморська

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-