Обстріл Сергіївки: власники зруйнованої бази відпочинку можуть отримати допомогу

Обстріл Сергіївки: власники зруйнованої бази відпочинку можуть отримати допомогу

Укрінформ
Власники зруйнованої ракетним ударом рф бази відпочинку у Сергіївці Одеської області можуть отримати матеріальну допомогу.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Наслідки ракетних ударів рф по Одесі, безпекова ситуація в регіоні» у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

За його словами, це питання наразі вирішується із самими власниками зруйнованої бази відпочинку.

При цьому Братчук наголосив, що жителів дев'ятиповерхового будинку в курортній Сергіївці, зруйнованого ракетними ударами військ рф, вже розселено в інших будинках, надано також матеріальну й медичну допомогу родинам загиблих та поранених.

Читайте також: Постраждалих від ракетного удару по Сергіївці розселили і забезпечують гумдопомогою

За його словами, наразі фахівці спеціального штабу, створеного для ліквідації наслідків обстрілу, також обстежують сусідні будинки, щоб визначити потреби їх жителів.

«Після завдання ракетного удару по житловому будинку та базі відпочинку військова адміністрація створила обласний штаб у складі фахівців більшості департаментів для надання невідкладної підтримки тим, хто постраждав від ракетного обстрілу, а також для обстеження сусідніх будівель, щоб визначити потреби людей, в тому числі обсяги ремонтно-відновлювальних робіт. Тим родинам, де є загиблі чи поранені, надали відповідну матеріально-фінансову і медичну допомогу, людей розселили в інші приміщення», - зазначив Братчук.

Водночас, речник ОВА констатував, що не всі жителі регіону дотримуються вимог під час сигналів протиповітряної оборони, є й такі, що ходять купатися на морські пляжі, всупереч мінній небезпеці.

«Найгірше, що деякі дорослі беруть і дітей з собою, - наголосив Братчук, - і роблять селфі біля моря, поряд з табличками «Стій, заміновано!». Якщо дуже хочеться відпочити біля моря, краще вже відвідувати ті заклади, які подбали про безпеку людей, в тому числі є басейни на їхніх територіях".

Речник ОВА додав, що триває в режимі 24/7 контрдиверсійна робота: буквально днями співробітниками Сил оборони притягнуті до суворої відповідальності ще два колаборанти, які пішли на співпрацю з ворогом. «Про деяких фігурантів кримінальних справ, по яких ще не завершені розслідування, повідомимо пізніше», - запевнив Братчук.

Читайте також: По курортній Сергіївці росіяни вдарили ракетою для ураження авіаносців – Зеленський

Як повідомлялося, обласна прокуратура відкрила провадження за фактами масованого ракетного обстрілу курортного селища Сергіївка в Одеській області, який стався у ніч проти 1 липня, під час якого були порушені закони та звичаї війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Жертвами обстрілу стали 21 людина і 39 осіб поранено, в тому числі діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-