росіяни обстрілюють Сєвєродонецьк та інші міста Луганщини навіть після їхнього захоплення

росіяни обстрілюють Сєвєродонецьк та інші міста Луганщини навіть після їхнього захоплення

Укрінформ
Луганщина й після окупації продовжує потерпати від ворожих обстрілів.

Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Встановлено, що 4 липня 2022 року військовослужбовці збройних сил рф та контрольовані нею учасники незаконних збройних формувань вкотре обстріляли місто Сєвєродонецьк, що на Луганщині. Від ворожого вогню зазнали пошкоджень 3 житлових будинки, а також гараж і господарські споруди місцевих мешканців», - ідеться в повідомленні.

Окрім того, упродовж червня 2022 року ворожі війська постійно обстрілювали цивільні об’єкти на території Гірської міської територіальної громади, в результаті чого залишили без домівок багатьох мешканців і завдали значної шкоди.

Читайте також: На сході йдуть запеклі бої - росіяни намагаються витіснити ЗСУ з Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури зареєстровано чотири кримінальні провадження за фактами обстрілів окупаційними військами цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури Луганської області за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим підрозділів Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил російської федерації.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: Сергій Гайдай, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-