Мінагрополітики підписало з компаніями меморандум про співпрацю на $400 мільйонів

Мінагрополітики підписало з компаніями меморандум про співпрацю на $400 мільйонів

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України, ТОВ «Сингента» і ТОВ «Адама Україна» підписали меморандум про співробітництво в аграрній сфері на 400 млн дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Підтримка сільського господарства нашої країни з боку провідних гравців ринку наразі є надважливим завданням. Саме тому співпраця, що є предметом цього Меморандуму, стануть запорукою розвитку агрогалузі задля гарантування продовольчої безпеки нашої країни та світу», - зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич.

Зазначається, співробітництво обсягом у 400 млн дол. здійснюватиметься у формі спільної підтримки та заходів, інвестування та реалізації проєктів, в тому числі законодавчих ініціатив, спрямованих на приведення у відповідність законодавства України до законодавства Європейського Союзу в агропромисловому комплексі.

Також компанії реалізовуватимуть продукцію малим фермерським господарствам у період воєнного стану та інвестуватимуть в логістичну інфраструктуру для удосконалення та розширення експортних шляхів для реалізації агропродукції. Як тільки стане можливим з точки зору безпеки, буде відновлено морський експорт.

Крмі того, Сингента та «Адама Україна» підтримуватимуть та розвиватимуть інноваційні, науково-дослідні та освітні проєкти з відповідними установами у галузях здоров’я ґрунтів, відстежування карбонових викидів, збереження біорізноманіття.

Своєю чергою, українське міністерство братиме участь в напрацюванні та розробці відповідних нормативно-правових актів і сприятиме комунікації компаній з уповноваженими державними установами.

Читайте також: У Мінагрополітики розповіли про рік роботи земельного ринку

Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики та продовольства працює над вирішенням питання розблокування експорту зернових культур. Уже понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в зонах, де пролягають нові логістичні маршрути.

Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-