Дороги і мости: Кубраков презентував план відновлення зруйнованої інфраструктури

Дороги і мости: Кубраков презентував план відновлення зруйнованої інфраструктури

Укрінформ
Міністерство інфраструктури презентувало міжнародним партнерам та представникам бізнесу бачення відновлення зруйнованої російським агресором інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на Урядовому порталі.

«Україна має вистояти у війні, а для цього має вистояти наша економіка і наші люди. Збитки ж від руйнувань інфраструктури уже сягають 95 млрд доларів. Зараз наш головний пріоритет – проєкти, які буквально допоможуть вижити та перемогти. За останні три місяці ми відкрили рух 43 тимчасовими переправами, відновили рух 13 залізничними мостами і переправами, розчистили понад тисячу кілометрів доріг», - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, план відбудови визначає стратегічні цілі післявоєнної відбудови, серед яких відбудова всієї інфраструктури, інтеграція української транспортної мережі в мережу ЄС та гармонізація правових та організаційних аспектів функціонування транспортної сфери України.

Читайте також: Відбудова України: учасники конференції у Лугано ухвалили декларацію

Зокрема, передбачається:

  • відбудова та нове будівництво 51,2 тисяч кілометрів автодоріг;
  • будівництво понад 1,4 тисяч мостів (із урахуванням стандартів НАТО);
  • закупівля, ремонт і модернізація понад 7 тисяч одиниць залізничного рухомого складу;
  • реконструкція/будівництво 5 нових аеропортів;
  • модернізація 3 портів на Дунаї.

«Ми потребуємо фінансової підтримки в реалізації саме таких першочергових, нагальних проєктів. Розраховуємо, що Міжнародна конференція з питань відновлення України допоможе їх залучити, а також стане трампліном для довгострокової системної роботи з дружніми країнами та інвесторами», - додав Кубраков.

Читайте також: росія зруйнувала в Україні 305 мостів та майже 25 тисяч кілометрів доріг - Кубраков

Як повідомлялось, з початку повномасштабної агресії росії транспортна інфраструктура стала однією з головних мішеней російських загарбників. Прямі задокументовані збитки української інфраструктури вже сягають 95 млрд доларів.

Було зруйновано або пошкоджено 24 700 кілометрів автодоріг, 309 мостів, 6 500 кілометрів залізничних колій пошкоджено або окуповано, 12 цивільних аеропортів та аеродромних комплексів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-