У Відні для українських учнів створили курси математики та програмування

У Відні для українських учнів створили курси математики та програмування

Укрінформ
При факультеті математики Віденського університету запрацювали курси математики та програмування для учнів з України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

«Математика+» є ініціативою українського студента магістратури зі статистики Дмитра Ржемовського, реалізована в рамках проєкту MmF, під керівництвом професора математики Віденського університету Міхаеля Айхмайєра та за активної підтримки студентів і викладачів математичного факультету.

«Основними задачами ініціативи є надати можливість школярам, які вимушено покинули Україну, отримати фундаментальні знання з математики та програмування, підготувати їх до вступу в університети та допомогти з інтеграцією в австрійську систему освіти», – зазначив Айхмайєр.

Один із курсів – «Математика для старшокласників» – розроблено для учнів 9-11 класів. У ньому об’єднано університетську та шкільну програми, і він покликаний дати поглиблений огляд тем, які є актуальними для більшості спеціальностей з математичною складовою (математика, інформатика, статистика, фізика, економіка) і допомогти з освоєнням відповідної німецькомовної термінології.

Читайте також: В австрійському Ґраці відкрилася документальна фотовиставка про війну в Україні

У курсі «Математичний гурток» для учнів 6-8 класів навчання проходить як за австрійською, так і за українською шкільними програмами. Також на заняттях робиться акцент на вивченні німецької мови, що має допомогти учням впевненіше почувати себе на уроках математики в австрійських школах.

На курсі Maths Otherways («Математика по-іншому») розглядаються ідеї та стратегії розв’язання нестандартних математичних задач. Даний формат найкраще підходить для учнів 6-8 класів, які хотіли б ознайомитися із темами поза рамками шкільної програми.

Для охочих розвинути алгоритмічне мислення та вивчити основні концепції мови програмування Python існує курс «Алгоритми та програмування». Участь в заняттях можна брати вже починаючи з 6 класу.

Також існують заходи Open Maths («Відкрита математика») – з учнями займаються студенти та викладачі математичного факультету Віденського університету у форматі пікніку на свіжому повітрі.

Крім того, запроваджено формат Meet & Greet with Experts, який покликаний ознайомити учнів з експертами з різних галузей науки й індустрії, пов’язаних з математикою, і таким чином розширити їх світогляд.

Участь у заняттях «Математика +» є безплатною. Більш детальну інформацію можна отримати у спеціально створеному Telegram-каналі" Maths+», де публікуються новини проєкту, анонси занять, корисні посилання та відповідають на запитання в коментарях.

«Математика+» є однією з ініціатив у рамках Ukraine Hilfestab («Штабу допомоги Україні»), створеного при «Проєкті MmF» Віденського університету на чолі з професором Міхаелем Айхмайєром. «Штаб допомоги Україні» концентрується на підтримці учнів, студентів і викладачів, які через війну були вимушені втекти з України до Австрії.

У Австрії офіційно зареєстровано близько 78 тис. вимушених переселенців з України.

Нагадаємо, близько 150 учнів Віденської католицької школи у Штреберсдорфі (De la Salle Schule Strebersdorf) влаштували благодійний забіг на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-