Заборона виїзду для чоловіків: Міноборони обіцяє додаткове роз’яснення Генштабу

Заборона виїзду для чоловіків: Міноборони обіцяє додаткове роз’яснення Генштабу

Укрінформ
Органи влади та вище військове керівництво повинні володіти інформацією щодо наявного мобілізаційного ресурсу в час війни, тому Генеральний штаб удосконалює нормативно-правову базу з цього питання.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, коментуючи питання щодо заборони окремим категоріям громадян виїжджати з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Сьогодні триває процес удосконалення нормативно-правової бази, яка вже діє. Подібна норма вже була закладена в закон України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» який діяв ще з 1992 року... Зараз на виконання цієї норми в рамках унормування цього процесу Генеральний штаб відпрацював відповідний перелік. Ви правильно сказали - раніше таких обмежень не було, водночас ми маємо розуміти, що в країні триває війна, і держава має володіти інформацією про наявний мобілізаційний ресурс. Це дуже важливо. Керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на місцях також мають володіти інформацією в межах своєї компетенції і знати, де перебуває наш мобілізаційний ресурс, аби знати, як діяти у разі виникнення додаткових подій або ситуацій, коли треба буде активізувати цей процес», - заявив Мотузяник.

Читайте також: У Генштабі пояснили необхідність довідки для виїзду військовозобов'язаних

Він додав, що Генштаб надасть додаткову інформацію та роз’яснення з цього питання, також будуть визначені відповідні категорії громадян, яких стосуватимуться ці норми. Станом на зараз йдеться про призовників, військовозобов’язаних, а також про резервістів. Крім того, будуть визначені окремі категорії громадян, які регулярно здійснюють виїзди в рамках своїх службових обов’язків.

Читайте також: У ЗСУ наразі немає потреби у примусовій мобілізації жінок - Маляр

Як повідомлялось, Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Разом з тим, у разі необхідності можна буде отримати дозвіл у територіальному центрі терміном від 30 діб до року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-