В Україні відкрили майже 20 тисяч проваджень за фактами мародерства

В Україні відкрили майже 20 тисяч проваджень за фактами мародерства

Укрінформ
Слідчими Національної поліції за період дії воєнного стан відкрито майже 20 тис. кримінальних проваджень за фактами мародерства.

Про це повідомила під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва.

“Протягом воєнного стану розпочато досудове розслідування в майже 20 тисяч кримінальних провадженнях за так зване «мародерство». Повідомлено про підозру 4303 особам, до суду скеровано 4984 кримінальних проваджень”, - сказала вона.

За словами Матвєєвої, протягом воєнного стану слідчі Національної поліції розпочали 288 кримінальних проваджень за фактами незаконних дій, пов’язаних з гуманітарною допомогою, благодійними пожертвами та безоплатною допомогою. Наразі у цій категорії справ повідомлено про підозру тридцяти дев’яти особам у 47 кримінальних провадженнях.

Також у провадженні підрозділів слідства та дізнання Нацполіції знаходилося 927 кримінальних провадження за ознаками колабораціонізму. У цих справах 159 особам повідомлено про підозру. У 68 кримінальних провадженнях матеріали щодо підозрюваних направлено до суду.

Читайте також: Від початку війни на блокпостах виявили понад 300 осіб, які перебували у розшуку

Як повідомляв Укрінформ, за період дії воєнного стану поліцейські на блокпостах виявили понад 300 осіб, які перебували у розшуку, а також 900 зниклих автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-