Україна запаслася модульними котельнями, генераторами та очищувачами води

Україна запаслася модульними котельнями, генераторами та очищувачами води

Укрінформ
В Україні в рамках підготовки до опалювального сезону ремонтують пошкоджені об'єкти інфраструктури, а також зробили запас модульних котелень, генераторів та очищувачів води.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання журналістів під час конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, передає кореспондент Укрінформу

"Ми роботу з підготовки до опалювального сезону почали приблизно місяць тому, розуміючи всі величезні виклики і загрози, коли декілька сотень котелень розбиті, втрачені. Ми розуміємо, що це ризик для міст, ми взялися їх відновлювати і фактично розуміємо, що ми їх відновимо. Крім цього, ми зробили і створили відповідний запас модульних, швидких котелень, які можна привозити і розгортати до одного тижня на різних видах палива", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Опалювальний сезон планують почати вчаснотарифи на тепло не зміняться

Він додав, що в Україні також зробили запас спеціальних генераторів для електроенергії та очищувачів для питної води, що теж, як показала війна, є величезною проблемою для міст, у яких зруйнована інфраструктура.

"Тобто ми готуємо опалювальний сезон, але зрозуміло, де вщент розбиті великі теплоелектростанції, то там швидко відновити централізоване теплопостачання буде складно. На такі випадки теж прописані процедури", - сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що треба бути готовими і чесними з того приводу, що не в усіх випадках вийде відновити централізоване теплопостачання вже в цьому році, і в багатьох містах його треба відбудувати "з нуля", але над цим працюють.

Читайте також: Опалювальний сезон: уряд затвердив усі необхідні документи для підготовки

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 10 червня вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки енергоресурсів. Мова йде про експорт мазуту та природного газу власного видобутку; кам'яного вугілля, антрациту та твердого палива, одержаного із кам’яного вугілля (крім коксівного вугілля).

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-