В Україні планують запустити цифровізацію на митниці

В Україні планують запустити цифровізацію на митниці

Укрінформ
В Україні втілюють цифровізацію у різних сферах, що створює умови для унеможливлення корупції. Зокрема планується запустити цифровізацію на митниці

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання журналістів під час конференції з питань відновлення України у швейцарському Лугано, передає кореспондент Укрінформу.

"Передусім ми повинні створити умови в нашій країні, де буде неможливо мати корупцію, і тоді не треба буде боротися з корупцією... Перш за все - це цифровізація, ми вже перевели у цифровий порядок дуже багато сфер - інвестиції, будівництво, архітектура, повністю це переведено на електронні рамки, і тоді корупція є неможливою", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Відбудова України: учасники конференції у Лугано ухвалили декларацію

Він додав, що перед початком війни Україна доклала багато зусиль, щоб розвинути антикорупційну інфраструктуру, і продовжить роботу у цьому напрямку з міжнародними партнерами.

Шмигаль зауважив, що в Україні планують цифровізацію на митниці. За його словами, це, зокрема, унеможливить корупцію, бо люди не контактуватимуть зі службовцями на митниці.

Крім того, він нагадав, що в Україні вже втілюють цифровізацію адміністративних послуг.

Читайте також: Шмигаль обговорив із представником МВФ підтримку економіки України

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходила в Швейцарії 4-5 липня. Представники понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій у підсумковій декларації пообіцяли підтримувати Україну на шляху відновлення після військової агресії рф.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-