Зеленський: Якщо всі санкції проти росії запрацюють на 100%, то вона припинить війну

Зеленський: Якщо всі санкції проти росії запрацюють на 100%, то вона припинить війну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що росія не зможе продовжувати війну проти України, якщо всі запроваджені світом санкції проти неї будуть реалізовані на 100%.

Про це він сказав на 26-му щорічному урядовому круглому столі The Economist, відповідаючи на запитання учасників заходу, передає Укрінформ.

“Все впливає потужно, коли все завантажується стовідсотково. І тому всі санкції, які були прийняті, проголосовані, вони тільки зміцнюють позицію світу проти агресивної позиції росії. Але цього замало, тому що дехто дійсно шукає виходи щодо бізнесу та інше… Якщо всі санкції, які запроваджує Євросоюз, якщо всі санкції, які запроваджує окремо Британія, Сполучені Штати, Канада, Австралія, весь світ, якщо всі ці санкції будуть запроваджені без винятків, стовідсотково, я впевнений, буде непросто світу, але буде дуже складно росії, вона припинить цю війну”, - вважає Зеленський.

Він зауважив, що санкції запроваджуються не тільки через Україну, а через порушення міжнародного права та свободи слова, прав людини, принципів демократії.

“Через порушення їх, цих принципів, російською федерацією запроваджені санкції. І їх треба посилювати, тому що росія не зупиниться на Україні. Якщо в Україні ми їх не зупинимо, вони не зупиняться і далі будуть продовжувати свою політику”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС допоможе Україні у відновленні та реформах – уряд Бельгії

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти рф, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дозволить Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Українська сторона виступає за те, щоб Європейський Союз включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-