Австрія долучиться до відбудови і реконструкції України

Австрія долучиться до відбудови і реконструкції України

Укрінформ
Австрія долучиться до відбудови, реконструкції та розвитку України.

Як передає кореспондент Укрінформу, у цьому запевнила міністр федеральної канцелярії Австрії з питань Європи Кароліне Едтштадлер на конференції з відновлення України у швейцарському Лугано.

"Австрія зробить свій внесок у відбудову, реконструкцію та розвиток України. Ми підтримуємо створення ефективного координаційного механізму між Україною та її партнерами з метою підготовки до імплементації плану відновлення та розвитку України", - заявила вона.

Читайте також: Відбудова України: учасники конференції у Лугано ухвалили підсумкову декларацію

Едтштадлер запевнила у продовженні солідарності Австрії з Україною. "Те, що вважалося неймовірним, стало реальністю. Чотири місяці війни в Україні. Австрія залишається солідарною разом з Україною. Ми допомагаємо там, де можемо", - заявила вона.

На цьому тлі міністерка вказала на те, що Австрія надала Україні та її окремим країнам-сусідам, які прийняли багато біженців, підтримку на рівні 80 млн євро. Також велику солідарність проявляє австрійське суспільство – у ході різних благодійних кампаній було зібрано 42 млн євро приватних пожертвувань на підтримку українців.

За словами Едтштадлер, наразі в Австрії зареєстровано близько 78 тис. вимушених переселенців з України.

Читайте також: Відбудова України має відбуватися за принципом «краще, ніж було» – віцепрем'єр Польщі

Крім того, нейтральна Австрія не стала на перешкоді надання Євросоюзом Україні летального озброєння: "Австрія підтримала надання Євросоюзом нелетального військового обладнання через Європейський фонд миру, і ми уможливили для ЄС постачання в Україну летального озброєння через Європейський фонд миру, конструктивно утримавшись".

Австрійська міністерка відзначила прогрес, зроблений Україною у процесі реформи державного управління, боротьби з корупцією та макроекономічної стабілізації, та вказала на важливість продовження реформ в країні.

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-