росія робить усе, щоб у Європі цієї зими була найбільша в історії криза – Зеленський

росія робить усе, щоб у Європі цієї зими була найбільша в історії криза – Зеленський

Відео
Укрінформ
Своєю грою з газом російська федерація робить усе, щоб інфляція розкручувалася, а Європа цієї зими пережила найбільшу кризу в історії.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у виступі на 26-му щорічному урядовому круглому столі The Economist, відео з якого опубліковане в Телеграмі глави держави.

Зокрема, Зеленський наголосив, що найбільшим об’єднанням у Європі та дієвими гарантіями безпеки можна відповісти на загрози, які зараз дестабілізують континент.

Він наголосив, що спокійне і мирне майбутнє Європи просто неможливе без цього.

“Нам потрібне таке об’єднання в Європі, яке стане історично найбільшим. Звичайно, вже багато зроблено для цього, але ще далеко не все. Наприклад, саме як війну треба розглядати те, що відбувається на енергетичному ринку Європи і відбувається саме зараз. Росія своєю грою з газом робить усе, щоб інфляція тільки розкручувалася і щоб Європа цієї зими пережила найбільшу кризу в історії. Проте одночасно ми бачимо, як грецькі компанії забезпечують чи не найбільший танкерний флот для транспортування російської нафти”, - повідомив Зеленський.

Він зауважив, що “це відбувається саме тоді, коли інші російські енергоресурси використовуються як зброя проти Європи і проти сімейного бюджету кожного європейця”.

“Впевнений, це не відповідає інтересам ані Європи, ані Греції, ані України”, - підкреслив Зеленський.

За його словами, це лише один приклад того, коли об’єднання має стати ще більшим, щоб росія була змушена шукати мирні рішення, зокрема, і у тих гібридних війнах, які вона веде.

Читайте також: Польща розширить потужність своїх газосховищ на 25%

“А якщо згадати російську банківську систему, то хіба вона вже відрізана від світового фінансового ринку? Ні. Зв’язки досі зберігаються. А отже зберігається і надія в москві на те, що якось вдасться обдурити демократичний світ, якось вдасться зламати спротив, зокрема, і європейських країн. Бо якщо в чомусь пішли на поступки, то чому не підуть на поступки в іншому?” - сказав глава української держави.

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти рф, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дозволить Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Українська сторона хотіла б, щоб Європейський Союз включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-