Туреччина закликала відновити дипломатичний трек для розблокування морського експорту з України

Туреччина закликала відновити дипломатичний трек для розблокування морського експорту з України

Укрінформ
Представник уряду Туреччини висловився за доцільність відновлення дипломатичного треку задля створення у Чорному морі коридору для експорту українського зерна.

Про це турецький посадовець заявив під час міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у швейцарському місті Лугано, передає кореспондент Укрінформу.

“До війни турецькі компанії реалізовували в Україні 230 проєктів на суму 1 млрд доларів і створювали велику кількість робочих місць. Ми готові й надалі розширювати свої можливості. Наслідки війни зростатимуть у майбутньому. Тому ми бачимо доцільність у перегляді можливостей відновлення дипломатичного треку, що включає коридори для експорту в Чорному морі”, - сказав представник турецького уряду.

Читайте також: Казахстан може розірвати контракт із компанією рф через вивезення краденого зерна із України

Він наголосив, що Туреччина засуджує розв’язану росією несправедливу війну і від її початку залишається з Україною.

«Ми висловлюємо міцну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України і надаємо їй потужну їй оборонну та гуманітарну допомогу. Ми віримо, що Україна переможе в цій героїчній обороні. Туреччина залишається з Україною у вирішенні викликів, які вимагають стійкості», - запевнив турецький посадовець.

Він також зазначив, що українці заслуговують на справедливий мир, який забезпечить їхній суверенітет, незалежність і територіальну цілісність.

Читайте також: Журналісти «Схем» розповіли, як росія возить крадене українське зерно у Туреччину

Як повідомлялося, президент Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина продовжує докладати дипломатичних зусиль з метою відкриття коридорів для вивезення зерна з України, запевнивши, що в регіоні є близько 20 кораблів, які готові виконувати цю місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-