Україна має якомога швидше отримати допомогу на відновлення - генсек Ради Європи

Україна має якомога швидше отримати допомогу на відновлення - генсек Ради Європи

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила, що Рада Європи єдина з Україною перед лицем російської агресії та пишається бути частиною процесу європейського відновлення України.

Про це Пейчинович-Бурич заявила під час міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що приємно чути, що країни та міжнародні організації пропонують Україні допомогу, зокрема матеріальну. “Але відновлення України – у повному розумінні цього слова – вимагатиме належного врядування та європейських цінностей для посилення нашої взаємодії”, – наголосила Пейчинович-Бурич, зазначивши, що для відновлення необхідна й демократична безпека – як основа для міцного миру, для того, щоб стабільність, добробут і прогрес могли пустити коріння.

“У цьому Рада Європи допомагає Україні, не в останню чергу через підтримку прагнень країни вступити в ЄС”, - підкреслила генсек РЄ.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС допоможе Україні у відновленні та реформах – уряд Бельгії

За словами Пейчинович-Бурич, “нами було сформовані пакет заходів для забезпечення стійкої практики відновлення та реконструкції на загальну суму 50 мільйонів євро, який потрібно реалізувати якомога швидше”. Вона додала, що це супроводжується значною підтримкою Банку розвитку Ради Європи.

“Це важлива інвестиція в силу та стабільність України. Відновлення України має і буде європейським”, - наголосила Пейчинович-Бурич, додавши, що Рада Європи пишається бути частиною цього процесу.

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-