Литва в Лугано закликала арештувати активи рф і змусити санкції працювати на Україну

Литва в Лугано закликала арештувати активи рф і змусити санкції працювати на Україну

Укрінформ
Найбільш адекватний та справедливий шлях фінансування відбудови України - це арешт і використання російських активів, заморожених у результаті санкцій.

Про це під час міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у швейцарському Лугано, заявила у вівторок представниця Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше - ми маємо знайти на це (відбудову України — ред.) кошти з наших бюджетів або здійснити колективні запозичення. Але найбільш адекватний та справедливий шлях – це арешт і використання російських активів, заморожених під нашими санкціями. Ми не можемо воскресити вбитих росією людей, але у нас є реальний шанс змусити агресора заплатити, тому що ці активи зберігаються в наших банках і пришвартовані до наших берегів. Я закликаю ЄС і всі країни, які не входять до ЄС, запровадити санкції і створювати правові механізми арешту заморожених активів та змусити санкції справді працювати», - сказала представниця Литви.

Читайте також: Чехія розробить спецплан для відбудови України у відповідності до європейського

Вона також наголосила на необхідності створення детального плану дій відбудови України з визначенням ролі країн та організацій та пришвидшити гуманітарну, фінансову та військову допомогу Україні для швидшої перемоги у війні.

«Обсяг нашої підтримки України у двосторонніх відносинах вже досяг пів мільярда євро. Литва відправить додаткові 10 млн у Національний банк України для негайних потреб з відбудови. І ми продовжимо підтримувати Україну до вашої та нашої перемоги», - сказала представниця Литви.

Читайте також: ОП розробив план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України Fast Recovery

Вона наголосила на тому, що Україна представила свій план відбудови і тепер черга міжнародних партнерів швидко перейти від слів до його спільного практичного втілення.

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-