В Естонії відбудеться акція на захист української культури

В Естонії відбудеться акція на захист української культури

Укрінформ
Конгрес українців Естонії запросив усіх небайдужих долучитися до акції на захист української культури від знищення росією, яка відбудеться 6 липня о 18.00 під посольством рф у Таллінні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

У Конгресі нагадали, що від часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські загарбники вчинили майже 400 воєнних злочинів проти української культурної спадщини. Злочини росіян проти культурної спадщини зафіксовані на території 13 областей України та у Києві. Наразі найбільше руйнувань зазнала культурна спадщина Харківщини – це 90 епізодів. Одним з показових прикладів варварства загарбників є зруйнування унікальної Святогірської Успенської лаври в Донецькій області.

Читайте також: В Естонії відкрили Парк Свободи, присвячений боротьбі українців

«Щоби захистити історичні та культурні пам’ятки громадяни споруджують навколо них стіни, складені з мішків з піском. Такі загорожі вже стали символом варварства російських вояків проти української культури», – йдеться на сторінці події.

Українці Естонії наголосили, що згідно з Гаазькою конвенцією 1954 року, руйнування об’єктів культурної спадщини вважається воєнним злочином; винні у їх скоєнні повинні понести покарання.

Як повідомляв Укрінформ, у Посольстві України в Естонії провели комплекс заходів з нагоди Дня Конституції України, в яких взяли участь посол Мар’яна Беца, колектив Посольства, керівництво українських громадських організацій Естонії та волонтери.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-