Шмигаль: росія здійснює геноцид українського народу, але ми боремось

Шмигаль: росія здійснює геноцид українського народу, але ми боремось

Укрінформ
росія здійснює геноцид українського народу та знищує інфраструктуру, але Україна бореться і вдячна партнерам за підтримку.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, передає кореспондент Укрінформу.

Глава уряду наголосив, що понад 130 днів триває війна, розв'язана росією проти народу України, проти демократичного вибору та європейського вектору.

"росія вчиняє воєнні злочини, які мають всі ознаки геноциду, і це геноцид мого народу. Ми щодня бачимо, як російські війська нищать нашу інфраструктуру, підприємства, економіку, руйнують лікарні і школи, стирають з лиця землі цілі міста, але ми боремось, і боремось не одні", - сказав Шмигаль.

Він висловив вдячність всім партнерам України за військову допомогу, фінансову підтримку та за віру в перемогу України.

Читайте також: ОП розробив план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України Fast Recovery

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) триває Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану. Шмигаль заявив, що план відновлення України складається із трьох етапів і після перемоги у війні треба буде реалізувати тисячі проєктів для відбудови.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-