На Київщині повністю зруйновані майже 5 тисяч приватних будинків і 170 багатоповерхівок

На Київщині повністю зруйновані майже 5 тисяч приватних будинків і 170 багатоповерхівок

Укрінформ
У Київській області російські загарбники знищити та пошкодили близько 26 тисяч об'єктів, з яких повністю зруйновані майже 5 тисяч приватних будинків та близько 170 багатоповерхівок.

Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Загалом у нас пошкоджено орієнтовно 26 тисяч об'єктів. Якщо розділити за категоріями, то серед приватних житлових будинків частково пошкоджено 12,5 тисяч, повністю знищено – приблизно 5 тисяч. Серед багатоповерхових житлових будівель частково пошкоджено 975, повністю зруйновано – приблизно 170", - сказав Кулеба.

Також, за його даними, повністю зруйновані чотири школи, 91 школа постраждала частково, шість дитячих садочків повністю зруйновано, 51 садочок зруйновано частково.

"Крім цього, на сьогодні у нас є інформація, що 78 медичних закладів частково зруйновані, дві лікарні повністю знищені. Це основні цифри, які потрібні для розуміння масштабів", - зазначив Кулеба.

За словами голови Київської ОВА, поки що зарано говорити про конкретні суми, в які оцінюють збитки, оскільки ще триває документування руйнувань.

Наразі, додав він, уряд виділив 400 млн грн на поточні ремонти, ці роботи вже ведуться, також обласна адміністрація постійно веде перемовини з різними держустановами щодо наступного траншу коштів на відновлення.

Окрім того, як сказав Кулеба, вже було кілька публічних заяв від міжнародних партнерів про допомогу у відбудові Київської області. Зокрема, від британського уряду прозвучала заява про те, що Київська область буде під патронатом Великої Британії, додав він.

Читайте також: В України виявили понад 1600 неідентифікованих тіл – найбільше на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-