Стрілянина у США: Байден наголошує на необхідності контролю за обігом зброї

Стрілянина у США: Байден наголошує на необхідності контролю за обігом зброї

Укрінформ
Президент США Джо Байден шокований стріляниною, влаштованою у штаті Іллінойс у понеділок, у День незалежності країни, унаслідок якої загинули люди.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Білого дому.

«Джилл і я шоковані безглуздим насильством з використанням вогнепальної зброї, яке знову принесло горе американській спільноті в День незалежності», - заявив Байден.

За його словами, він дав вказівку федеральним правоохоронним органам надати допомогу в пошуку винуватця, який досі «залишається на волі».

Байден нагадав, що підписав «перший за майже тридцять років великий двопартійний закон» щодо володіння зброєю, який передбачає заходи, спрямовані на захист життя людей.

«Але попереду ще багато роботи, і я не збираюся відмовлятися від боротьби з епідемією насильства із застосуванням вогнепальної зброї», - додав він.

Читайте також: Стрілянина у Копенгагені: поліція заявляє про загиблих

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше шестеро людей загинули, два десятки отримали поранення під час стрілянини на параді до Дня незалежності США в містечку Гайленд-Парк штату Іллінойс. Пошук підозрюваного триває. Повідомляється, що напад здійснив білий чоловік віком 18-20 років.

25 червня Байден підписав закон про посилення заходів безпеки у сфері обігу стрілецької зброї.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-