Британія запроваджує нові санкції проти білорусі

Британія запроваджує нові санкції проти білорусі

Укрінформ
Уряд Великої Британії з 5 липня запроваджує нові економічні, торговельні та транспортні санкції проти білорусі, оскільки режим лукашенка продовжує активно сприяти путінському вторгненню в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні уряду країни.

Таким чином, на білорусь поширюються значна частина обмежувальних заходів, які вже запроваджено проти росії, зокрема заборона на імпорт і експорт товарів на суму близько 72 млн доларів.

Ідеться, зокрема, про заборону експорту товарів для переробки нафти, компонентів передових технологій, предметів розкоші, а також імпорту білоруського заліза й сталі.

Читайте також: Україна наполягає на посиленні енергетичних санкцій проти росії у сьомому пакеті

Британія обмежує доступ білорусі до британського сектору фінансових послуг, забороняє більшості білоруських компаній випускати боргові зобов'язання й цінні папери в Лондоні.

Раніше уряд Великої Британії підвищив на 35% тарифи на низку товарів із білорусі, а також запровадив персональні санкції щодо лукашенка та урядовців за порушення прав людини й підрив демократії.

Читайте також: ЄС ще не має згоди про зміст і терміни сьомого пакету санкцій проти рф – прем'єрка Швеції

Зазначається, що білоруський режим активно сприяв вторгненню путіна в Україну, дозволивши росії використовувати свою територію для введення військ, запуску ракет та переміщення російських літаків через свій повітряний простір. лукашенко також відкрито підтримував наративи кремля, стверджуючи, що Київ нібито «провокує росію», щоб виправдати криваву путінську війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-