За підтримки Parimatch Foundation 300 дітей відвідують літні спортивні табори

За підтримки Parimatch Foundation 300 дітей відвідують літні спортивні табори

Укрінформ
Фонд взяв на себе всі витрати по організації таборів.

Цього літа міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation в рамках програми «Допомога Україні» профінансував організацію спортивних таборів для фізичної та психологічної реабілітації дітей, які  постраждали від російської воєнної агресії в Україні. Фонд взяв на себе всі витрати по організації таборів в трьох країнах.

«Діти – це наше майбутнє і наше головне завдання зробити все можливе, щоб вони відчували себе захищеними, щоб змогли відволіктися від тривожної буденності та занурилися в атмосферу радості, спорту, спілкування з однолітками. Ми прагнемо зберегти дитинство українській малечі. Кожен з нас розуміє наскільки дітям необхідний літній відпочинок та оздоровлення, саме тому Фонд Parimatch Foundation ініціював створення спортивних таборів, де діти зможуть не тільки зарядитися позитивною атмосферою, обрати собі спортивне хобі, а також отримати підтримку від психологів та коучів в цей непростий час», - розказала про проєкт Президент благодійного фонду Катерина Білоруська.

За ініціативи Фонду понад 300 дітей зможуть відпочити в таборах як в України, так і за кордоном. 

Вже 1 липня стартує перша зміна  в одному з найкращих таборів мальовничого Закарпаття, яка триватиме два тижні. Наступна зміна тут запланована на початок серпня.

Табір прийме 200 дітей різних вікових груп, з різних куточків України. Протягом 14 днів на дітей чекає насичена програма. Для дітей заплановані заняття з йоги, футболу, волейболу, танці, гімнастика, походи і плавання. Діти будуть поділені на групи відповідно до віку та спортивної підготовки та будуть займатися з окремим спортивним наставником та тренером зі спеціалістів табору «Водограй».  Крім того, діти зможуть обрати собі гуртки за інтересами: музика, співи, малювання, журналістика, блогінг, вебдизайн, іноземні мови, т.і. Розклад занять різноманітний та підходить як для малечі, так і для підлітків.

Ще однією особливістю програми табору - є патріотичне виховання молоді та ознайомлення з структурою держави, її головними цінностями та здобутками. Саме тому кожен день у таборі буде присвячений окремій темі. Це може бути «День Сили Духу та згуртованості», «День економіки та фінансової грамотності» чи «День виборів та демократії». Кожен учасник табору буде залучений у квестах, конференціях, концертах.

Крім цього, 3 липня стартує перша зміна роботи табору на Кіпрі. З липня по серпень кемп BySport відвідають понад 50 дітей з України, які зможуть не лише відпочити у сонячній країні, а й ознайомитися з її культурою та традиціями. Як і в Україні кіпрський табір робитиме акцент на спорт та різноманітні тренування. Кожен день діти матимуть розклад спортивних занять, і звичайно відпочиватимуть на пляжі, купатимуться в морі, та будуть залучені в програмі ментального розвантаження дітей, яку підготували наші партнери міжнародний фонд Hope for Children. 

А ще Parimatch Foundation готує сюрприз для всіх дітей, які відвідають табори як в Україні, так і на Кіпрі - зустріч з відомими спортсменами, які проведуть цілий день з дітьми, поділяться своїми історіями успіху та спортивними секретами. 

Остаточний закордонний табір прийматиме 50 дітей з України в серпні. Для кожного це буде можливість оздоровитися та набратися сил перед новим навчальним роком.

Parimatch Foundation впевнений, що кожна дитина України мала б цього літа отримати необхідний відпочинок та заряд енергії. В першу чергу до таборів  були запрошені діти-переселенці з Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької областей, діти з багатодітних родин Київщини, Львівщини та Тернопільщини, а також діти, чиї батьки постраждали на війні або саме зараз захищають Україну на фронті. Також, до табору їдуть діти-спортсмени з Миколаївщини.

Parimatch Foundation робив та продовжує робити усе можливе, аби покращити здоров'я та добробут суспільства, надаючи дітям рівні можливості та доступ до занять спортом і навчання. Саме тому дитячі табори під патронатом фонду головний акцент зробили саме на спорті, фізичній та руховій активності. Ми впевнені, що спорт допоможе покращити ментальне здоров’я дітей. Під час перебування дітей в таборах окрема увага буде приділена їхній психологічній реабілітації. На сьогодні, це пріоритетний напрямок роботи, який підтримує Фонд. Тому, в програму всіх  таборів  входить арттерапія, групова робота з дітьми з подолання страхів, стресу, агресії. 

Читайте також: Parimatch Foundation допоміг 55 тисячам українців та передав 50 тонн гуманітарної допомоги

У Фонді впевнені, що кожен день проведений у таборах від Parimatch Foundation стане незабутнім для дітей, і літо-2022 спокійним, затишним, сповненим любов’ю та підтримкою. 

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-