Жителі окупованого росіянами Маріуполя вмирають від нестачі ліків

Жителі окупованого росіянами Маріуполя вмирають від нестачі ліків

Укрінформ
На Донеччині жителі тимчасово захопленого російськими військами Маріуполя вмирають від нестачі ліків.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада з посиланням на міського голову Вадима Бойченка.

«Жителі окупованого Маріуполя вмирають від нестачі ліків. У місті дефіцит препаратів для онкохворих, людей з діабетом, туберкульозом та проблемами з щитоподібною залозою», - йдеться у повідомленні.

Фото: Вадим Бойченко, Телеграм

За словами Бойченка, ці люди перебувають у зоні ризику і не можуть чекати, коли загарбники доставлять медикаменти, їх життя знаходиться під загрозою. Адже понад 2 місяці росіяни та їх пособники, самопроголошена влада Маріуполя, блокують нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів, фактично штовхаючи людей на виживання.

Читайте також: У Маріуполі почали обвалюватися пошкоджені обстрілами будинки

«Вчора здоровому спортсмену - 2 метри на зріст та 120 кг ваги - ампутували дві ноги. Чому? Після пережитого стресу через воєнні дії, у нього стався інсуліновий криз. Через відсутність у місті необхідних медикаментів та належного медичного супроводу він став людиною з інвалідністю. І це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами - ампутація кінцівок. «Швидкі рішення», які калічать та вбивають маріупольців», - розповів мер.

Він закликав міжнародне співтовариство надати оцінку гуманітарній катастрофі у місті та геноциду жителів. Та наголосив, що необхідно зробити все, щоб організувати допомогу маріупольцям.

Читайте також: У Маріуполі доступ до води мають лише 3% населення

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі знайшли ще одну братську могилу – у ній понад 100 тіл

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Перше фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-