Віцепрезидент СКУ долучився до візиту прем’єра Австралії в Україну

Віцепрезидент СКУ долучився до візиту прем’єра Австралії в Україну

Фото
Укрінформ
Віцепрезидент Світового конґресу українців (СКУ) Стефан Романів долучився до історичного візиту в Україну прем’єр-міністра Австралії Ентоні Албенізі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Маю честь бути разом із Прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі під час його візиту до Києва. Сильна демонстрація підтримки. Ми обговорили низку питань разом з Послом Мирошниченком та Прем’єр-Міністром. Подарували йому та Джоді (першій леді) вишиті українські сорочки та ляльки миру, зроблені дітьми в Ірпені», – прокоментував зустріч Стефан Романів.  

Читайте також: Стефан Романів, перший віцепрезидент Світового конгресу українців

Зауважується, що приїзд Ентоні Албенізі є знаковим для України, адже це перший візит керівника австралійського уряду в українську столицю за всю історію відносин двох держав. 

Під час візиту прем’єр Австралії провів зустріч Президентом України Володимиром Зеленським.

За словами Ентоні Албенізі, Австралія збільшить військову допомогу Україні. Вона надасть додаткові 14 БТРів, 20 бронеавтомобілів Bushmaster, військове обладнання, безпілотники та іншу військову техніку. 

Він підкреслив, що Австралія також готова долучитися до міжнародних розслідувань злочинів Росії проти України, а також запровадити додаткові фінансові санкції та заборони на подорожі для ще 16 російських посадовців і олігархів. 

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз прибув із візитом у Києві. Він також відвідав у Київській області визволені від російських загарбників Бучу, Ірпінь і Гостомель і провів перемовини з Президентом Володимиром Зеленським.

Після візиту Ентоні Албаніз заявив, що президент Володимир Зеленський продемонстрував хоробрість і лідерство перед обличчям жорстокого та незаконного вторгнення росії в Україну, та додав, що його візит в Україну надсилає чіткий сигнал про те, що такі демократичні країни, як Австралія, підтримають український народ у цей скрутний час.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Stefan Romaniw / Фейсбук 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-