Український ПЕН запускає програму для підтримки письменників, перекладачів та критиків

Український ПЕН запускає програму для підтримки письменників, перекладачів та критиків

Укрінформ
Громадська організація Український ПЕН запускає програму стипендій для українських письменників, перекладачів та літературних критиків.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Телеграмі.

«Український ПЕН запускає програму, що покликана зберегти сталість і тяглість літературного процесу в Україні й надати авторам можливість продовження роботи над важливими проєктами», - йдеться у повідомленні.

Учасниками програми можуть бути українські прозаїки, поети, драматурги, есеїсти, перекладачі, літературні критики, що перебувають в Україні або змушені були залишити Україну через війну.

Автори, які хочуть отримати підтримку в рамках програми, мають заповнити аплікаційну форму.

Заявки прийматимуть на постійній основі до 30 листопада 2022 року. Розгляд заявок і оголошення переможців відбуватиметься раз на два місяці: 3 серпня, 30 вересня та 30 листопада.

Рішення про підтримані заявки ухвалюватиме журі у складі п'яти осіб, до складу якого входять Ростислав Семків, Ірина Славінська, Остап Сливинський, Тетяна Огаркова та Оксана Луцишина.

До кінця 2022 року в рамках програми буде надано 100 стипендій. Розмір стипендії – 30 000 грн.

Читайте також: Сергій Жадан став лауреатом Премії миру німецької книжкової торгівлі

Як повідомляв Укрінформ, у межах проєкту «Книжки без кордонів» для українських дітей, які через війну проживають за кордоном, надруковано 100 тис. книжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-