Ракетні удари росією по Миколаєву та Очакову: генпрокуратура почала розслідування

Ракетні удари росією по Миколаєву та Очакову: генпрокуратура почала розслідування

Укрінформ
Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення росією законів та звичаїв війни, завдання ракетних ударів по Миколаєву та Очакову із загиблими цивільними.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє Офіс Генпрокурора у Телеграмі.

«За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). За даними слідства, 28 червня 2022 року вранці збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, вкотре нанесли масовані ракетні удари по Миколаєву та Очакову Миколаївської області. Внаслідок ракетних ударів у м. Очакові загинуло троє цивільних осіб, серед яких восьмирічна дівчинка. Шестеро містян, серед яких троє дітей віком від трьох місяців до 16 років, з численними осколковими пораненнями госпіталізовані до лікарень. Наразі тримісячний хлопчик перебуває в комі, лікарі борються за його життя», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Десятки жертв і поранених: росіяни вдарили по ТРЦ у Кременчуку, обстріляли Харків і Лисичанськ

Офіс Генпрокурора інформує, що пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, стадіон, гаражі, автомобілі, магазини та інші об’єкти цивільної інфраструктури. А будь-які військові об’єкти на даних територіях відсутні.

Зазначається, що першочергові слідчі дії здійснюють прокурори Окружної прокуратури міста Миколаєва та Миколаївської окружної прокуратури спільно зі співробітниками Миколаївського районного управління поліції. Досудове розслідування здійснюється Управлінням Служби безпеки України в області.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на генерального прокурора Ірину Венедіктову, в Україні армія російської федерації минулого тижня здійснила близько 500 обстрілів цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-