Українські бійці відбили штурм на Слов’янському та Харківському напрямках

Українські бійці відбили штурм на Слов’янському та Харківському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Українські захисники відбили штурмові дії російських військ на Слов’янському та Харківському напрямках, зупинили наступ ворога поблизу населеного пункту Спірне Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 28 червня на Волинському та Поліському напрямках триває нарощування системи інженерного обладнання оборонних позицій республіки білорусь у прикордонних районах брестської області.

У жлобинському районі гомельської області з 28 червня по 16 липня заплановане проведення військових зборів з військовозобов’язаними.

За інформацією Генштабу, не виключається проведення демонстративних і провокаційних дій підрозділами збройних сил республіки білорусь у прикордонних з Україною районах та ведення розвідки з метою уточнення позицій і характеру діяльності українських захисників.

На Сіверському напрямку з метою сковування дій підрозділів Сил оборони України російські війська утримують до трьох батальйонних тактичних груп у прикордонних районах брянської та курської областей.

У районах населених пунктів Тур’я, Краснопілля, Хмелівка та Попівка Сумської області та села Гірськ Чернігівської області ворог здійснив артилерійські обстріли.

На Харківському напрямку російські війська завдали ударів з артилерії по населених пунктах Золочів, Слатине, Верхній Салтів, Печеніги, Коробочкине, Рубіжне, Перемога, Явірське, Руська Лозова, Циркуни, Чепіль, Іванівка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Вітрівка, Світличне та Уди.

Також загарбники обстріляли північну частину міста Харків. Ворожий авіаудар з вертольотів Ка-52 був зафіксований неподалік села Явірське.

Читайте також: Мотузяник назвав цілі ракетного терору росією українців

Українські захисники відбили штурмові дії й змусили російські війська відійти в районах населених пунктів Дементіївка, Довгалівка та Залиман. Противник вів повітряну розвідку безпілотником поблизу Кутузівки та Циркунів.

На Слов’янському напрямку українські війська зупинили ворожий штурм у напрямках сіл Долина та Мазанівка, змусивши загарбників відійти.

Читайте також: Разом із західною зброєю Україні слід і далі передавати радянську - Пентагон

Артилерійські обстріли з боку противника фіксувалися в районах населених пунктів Адамівка, Краснопілля, Долина, Дібровне, Барвінкове, Мазанівка, Богородичне, Грушуваха, Курулька та Велика Комишуваха. Ворожі безпілотники діяли в районі села Дібровне.

На Краматорському напрямку російські війська активних дій не вели. Здійснювали вогневе ураження з реактивних систем залпового вогню неподалік Маяків, Слов’янська, Званівки, Серебрянки, Переїзного й Золотарівки.

На Лисичанському напрямку ворог обстрілював із мінометів та ствольної артилерії райони Лисичанська та Вовчоярівки.

Загарбники не припиняють спроби взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. Також вели наступ у напрямку населеного пункту Спірне, однак успіху не мали й відійшли.

На Бахмутському напрямку російські війська здійснювали обстріли зі ствольної та реактивної артилерії неподалік Берестового, Білогорівки, Бахмута, Клинового, Вершини, Новолуганського, Травневого та Зайцевого. Завдали ракетно-авіаційного удару по району Шумів.

Читайте також: У Генштабі пояснили різницю між американськими системами залпового вогню MLRS та HIMARS

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював з артилерії райони населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Марʼїнка, Новомихайлівка, Вугледар, Шевченко, Времівка, Зелене Поле, Полтавка, Гірке, Староукраїнка, Залізничне, Оріхів, Кам’янське.

Ланкою вертольотів Ка-52 загарбники завдали ударів поблизу Авдіївки.

На Південнобузькому напрямку росіяни продовжували обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Велика Костромка, Трудолюбівка, Широке, Кобзарці, Любомирівка, Благодатне, Кульбакіне, Шевченкове, Посад-Покровське та Степова Долина.

Авіаудари ворога зафіксовані поблизу Потьомкиного, Великого Артакового та Олександрівки.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України російська федерація утримує два носії високоточної зброї, сумарний залп яких становить до 16 крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія станом на 28 червня втратила 35 250 військових, 250 осіб — лише за попередню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-