США запровадили ембарго на російське золото

США запровадили ембарго на російське золото

Оновлено
Укрінформ
Міністерство фінансів США разом із Держдепартаментом та іншими урядовими установами оголосили про запровадження санкцій проти фізичних осіб та організацій в російській федерації, а також ввели заборону на імпорт російського золота.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті американського Мінфіну, передає Укрінформ.

«Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ввів санкції проти 70 організацій, багато з яких мають вирішальне значення для оборонно-промислової бази російської федерації, включно з державною корпорацією «Ростех», наріжним каменем секторів російської оборони, промисловості, технологій і виробництва, а також проти 29 фізичних осіб рф», - зазначається в повідомленні.

Ці дії були запроваджені Мінфіном США разом із Держдепартаментом, який також вводить власні санкції проти 45 російських організацій та 29 фізичних осіб. У списку обмежень Держдепу фігурують, у тому числі, військові частини рф, установи ФСБ, а також посадові особи, причетні до агресії проти України.

Читайте також: росія внесла у стоп-лист сім'ю Байдена і причетних до групи «Макфола-Єрмака»

Крім того, вводяться візові обмеження проти понад 500 військовослужбовців та чиновників рф, причетних до придушення інакомислення в росії.

«Разом із сьогоднішніми санкціями OFAC заборонив імпорт російського золота до Сполучених Штатів», - підкреслюється в повідомленні.

Водночас відповідні структури Мінфіну й Мінторгівлі США, які займаються переслідуванням фінансових порушень і злочинів, оприлюднили спільну заяву щодо стеження за спробами росії і білорусі обходити санкції та експортний контроль.

Читайте також: США та G7 посилюватимуть санкції проти рф і підтримуватимуть Україну - Білий дім

«Сьогоднішні дії, вжиті відповідно до указів № 14024 і 14065 Президента США, наносять удар безпосередньо по здатності росії розробляти й розгортати системи озброєнь і технології, які використовуються для жорстокої загарбницької війни путіна проти України»,- підкреслили в Мінфіні США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім заявив, що США, а також інші країни G7 беруть на себе суттєві зобов'язання щодо введення нових санкцій проти рф з метою обмеження можливостей для агресивної війни рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-