У Миколаєві судитимуть чоловіка, який коригував ракетний удар по оборонному підприємству

У Миколаєві судитимуть чоловіка, який коригував ракетний удар по оборонному підприємству

Укрінформ
У Миколаєві судитимуть місцевого мешканця, який коригував ракетний удар по оборонному підприємству.

Про це повідомляє у Фейсбуці Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері, передає Укрінформ.

“Завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який обвинувачується у поширенні інформації про розташування об’єкта оборонної інфраструктури та українських військовослужбовців (ч. 2 ст. 114-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що громадянин не сприймав діючої української влади та схвалював політику країни-агресора. На початку квітня 2022 року в соціальній мережі "Вконтакте" надав проросійському блогеру-активісту інформацію з точними координатами розташування військовослужбовців Національної гвардії України і військової техніки на одному з оборонних підприємств Миколаївщини.

Згодом у місце, вказане громадянином, поцілила ворожа ракета, внаслідок чого знищено та частково пошкоджено об'єкти нерухомого та рухомого майна підприємства.

У травні 2022 року коригувальника затримали правоохоронці. Центральний районний суд м. Миколаєва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Розстріл цивільних на Київщині: СБУ встановила двох російських командирів, які віддали наказ

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-