Розстріл цивільних на Київщині: СБУ встановила двох російських командирів, які віддали наказ

Розстріл цивільних на Київщині: СБУ встановила двох російських командирів, які віддали наказ

Укрінформ
Служба безпеки України встановила особи двох командирів російської армії, які віддали наказ жорстоко катувати та розстріляти п’ятьох цивільних жителів Київської області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

"Це командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв. Вони керували діями мотострілецьких підрозділів ворога під час тимчасової окупації села Перемога на Київщині", - ідеться у повідомленні.

Фото: СБУ

Слідчі СБУ встановили, що загарбники силоміць утримували місцевих жителів в одному з приміщень і катували їх.

Обидва командира особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників Тероборони.

"Зрештою, вони віддали підлеглим наказ: розстріляти людей з автоматів прямо на місці катування і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин", - зазначили в СБУ.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Києву

Наразі майорам Краснощокову та Васильєву – військовослужбовцям 15-ої окремої мотострілецької бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф – оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, прокурори Чернігівської обласної прокуратури встановили і заочно повідомили про підозру одному з військовослужбовців збройних сил рф, який вчиняв насильство над родиною у селі на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-