Уряд повернув закупівлі держсектору на Prozorro

Уряд повернув закупівлі держсектору на Prozorro

Укрінформ
Кабінет Міністрів України зобов’язав державні та місцеві органи влади та підприємства проводити спрощені закупівлі від 50 тис. грн в електронній системі Prozorro.

Про це повідомляє пресслужба ДП «Прозорро», передає Укрінформ.

«Усі державні та місцеві органи влади та підприємства проводитимуть обов’язкові спрощені закупівлі в електронній системі Prozorro від 50 тис. грн. Відповідні зміни до постанови №169, що регулює проведення держзакупівель на період воєнного стану, були прийняті Кабінетом Міністрів України 24 червня», - йдеться в повідомленні.

За словами генерального директора ДП “Прозорро” Василя Задворного, ухвалені Кабміном зміни максимально враховують ситуацію в Україні. Адже завдяки ним замовники, які перебувають у зоні бойових дій і не мають можливості скористатися електронною системою чи мають нагальні потреби у закупівлі тут і зараз, зможуть укладати прямі контракти.

У компанії підкреслюють, що спрощені закупівлі — максимально швидкий та гнучкий інструмент у системі Prozorro, який дозволяє за 6-8 днів провести аукціон та укласти контракт sз постачальником. Крім того, стандартизовані товари, як-от пальне, офісне устаткування чи харчові продукти, можна буде купувати в електронному каталозі Prozorro Market.

Читайте також: Українські аукціони Прозорро принесли Україні престижну премію ООН

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 28 лютого 2022 року ухвалив постанову №169, яка передбачає, що в умовах воєнного стану оборонні та публічні закупівлі здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених Законами України «Про публічні закупівлі» та «Про оборонні закупівлі». У період, коли бізнес перебував у шоковому стані, це рішення дало змогу державним замовникам швидко забезпечувати свої потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-