На Тернопільщині ініціюють сесію облради щодо заборони діяльності УПЦ мп в Україні

На Тернопільщині ініціюють сесію облради щодо заборони діяльності УПЦ мп в Україні

Укрінформ
Депутати з фракції ВО «Свобода» ініціюють скликання чергової сесії Тернопільської облради щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, передає Укрінформ.

«До Тернопільської обласної ради з ініціативою щодо скликання чергової сесії Тернопільської обласної ради звернулася депутатська фракція ВО «Свобода». Свободівці розпочали збір підписів серед депутатського корпусу Тернопільської обласної ради з метою невідкладного розгляду звернення до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., народних депутатів України, обласних рад України щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні», - повідомив Головко.

За його словами, питання функціонування релігійних громад УПЦ ПМ в Тернопільській області викликає значний суспільний резонанс. Ще з часу проголошення Незалежності України їхня діяльність носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер. УПЦ мп є основним поширювачем в Україні кривавої ідеології «руського міру», що в умовах війни з росією є не лише ознакою колабораціонізму з агресором, а й відвертим злочином проти нашої держави.

Читайте також: Сергій Дмитрієв, капелан

Посадовець додав, що у Тернопільській області триває збір підписів на підтримку зареєстрованого 22 березня 2022 року у Верховній Раді України законопроєкту «Про заборону московського патріархату на території України». Окрім того, у Тернопільській обласній раді є зареєстрована відповідна петиція.

Як повідомлялося, 27 травня Собор Української православної церкви мп висловив незгоду з позицією російського патріарха кирила щодо війни в Україні та ухвалив рішення про повну самостійність та незалежність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-