У Чорному морі знаходяться два кораблі рф з «Калібрами» на борту

У Чорному морі знаходяться два кораблі рф з «Калібрами» на борту

Укрінформ
У північно-західній частині Чорного моря продовжує перебувати корабельне угруповання чорноморського флоту, яке блокує морські комунікації України та веде розвідку.

Про це речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«У готовності до можливого застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два російські кораблі, які несуть КРМБ (крилаті ракети морського базування) типу “Калибр” . Їх сумарний залп становить до 16 ракет», - сказав Мотузяник.

За його словами, попри це Збройні Сили України спільно з іншими складовими Сил оборони продовжують операцію з відсічі і стримування російської збройної агресії на території нашої держави.

«Окупанти зазнають численних втрат у живій силі й техніці. Лише за минулу добу українські воїни знищили 250 окупантів, 16 танків, 17 бойових броньованих машин, один засіб ППО, один гелікоптер, 14 одиниць автомобільної та одну - спеціальної техніки противника», - зазначив речник МОУ.

Читайте також: Чорне море: росія тримає напоготові п’ять ракетоносців, «вишки Бойка» досі горять

Він додав, що ударна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України завдала ударів по позиціях окупантів. Українські штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м здійснили загалом до двадцяти групових бойових вильотів на всіх напрямках, де ведуться активні бойові дії.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-