В Українській школі в Женеві пройшло свято останнього дзвоника

В Українській школі в Женеві пройшло свято останнього дзвоника

Фото
Укрінформ
В Українській школі в Женеві (Швейцарія) відбулося свято останнього дзвоника – 80 дітей, 20 вчителів і 110 батьків зібрались в одній залі, яка була заповнена барвистими вишиванками та віночками, майстерно вплетеними у волосся квітами і стрічками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Український культурний центр у Женеві.

«Наші найкращі, найстаранніші та найталановитіші учні разом з невтомними вчителями приготували всім гостям прекрасні виступи із віршами, співами і танцями. В цей день все було присвячено Україні та нашій рідній школі», – ідеться в дописі.

Наприкінці свята Постійна Представниця України при відділенні ООН в Женеві, пані Євгенія Філіпенко, а також дружина Посла України у Швейцарії, пані Тетяна Рибченко, привітали всіх учнів із закінченням навчального року і вручили подяки всім вчителям, які викладали у школі, і дипломи про навчання кожному учню.

Також на честь першого свята останнього дзвоника в історії Української школи в Женеві кожен учень отримав подарунки від школи та від партнерів.

Український культурний центр у Женеві подякував усім родинам і висловили сподівання побачити всіх нинішніх учнів і також нових учнів в стінах школи вже у вересні.

Читайте також: У Цюриху відбулася акція подяки українців громаді Швейцарії

За допомогу в організації свята останнього дзвоника подяка висловлена асоціації Helpua.ch, асоціації Free Ukraine, асоціації Swiss for Ukrainian Refugees, UEFA Foundation for Children, родині Карини та Костянтина Калюжних, українкам Квітці Кротюк і Вікторії Савицькій і іншим небайдужим українцям Швейцарії, які долучались до підготовки цього свята у школі.

Крім того, центр подякував о. Святославу Горецькому, о. Zdzislaw Szmanda за підтримку школи та забезпечення приміщеннями для занять протягом усіх цих трьох місяців.

Нагадаємо, учні Української школи в Женеві відвідали з екскурсією Олімпійський музей в Лозанні, де змогли дізнатися про історію і сучасність олімпійського руху та про те, хто і як керує Олімпійськими іграми.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Anet Kachayenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-