На Херсонщині росіяни обстрілюють звільнені ЗСУ населені пункти

На Херсонщині росіяни обстрілюють звільнені ЗСУ населені пункти

Укрінформ
У Херсонській області російські війська продовжують обстріл звільнених Збройними силами України населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 28 червня.

У Херсонській області російські війська продовжують обстріл звільнених ЗСУ населених пунктів та утримання позиції на захоплених територіях. Бойові дії загарбники ведуть всіма видами зброї. Стабільно критична ситуація у Високопільській, Нововоронцовській, Великоолександрівській, Калинівській громадах та населених пунктах, які межують із Миколаївською областю. Численні вибухи за останні дні були у Каховському районі.

Читайте також: У Генічеську росіяни тримають викрадених людей у підвалі і змушують вихваляти путіна

У Полтавській області внаслідок вчорашніх ракетних ударів по ТРЦ «Амстор» станом на ранок загинули 18 осіб (з яких одна особа померла в лікарні). За медичною допомогою звернулися 59 осіб, з них 24 були госпіталізовані до лікарні. Пошуково-рятувальні роботи та розбір завалів продовжуються. ТРЦ повністю зруйнований. Друга ракета потрапила на територію одного з підприємств. Знищено проліт одного з корпусів, вікна та пошкоджено двоповерхову будівлю. Внаслідок ракетного удару двоє людей поранено.

Читайте також: У Кременчуці оголосили триденну жалобу за жертвами російської атаки на ТЦ

У Чернігівській області вночі під мінометний обстріл потрапив район села Заріччя Новгород-Сіверського району. Детальна інформація уточнюється.

У Запорізькій області вчора зафіксовано прильоти ворожої РСЗУ по одному з населених пунктів Запорізького району, 15 км від обласного центру. Інформація щодо наслідків з'ясовується. На іншій території області ситуація без істотних змін.

У Сумській області росіяни протягом доби стріляли зі ствольної та реактивної артилерії - понад 200 снарядів та мін. Руйнувань немає, одна людина поранена. Деталі щодо наслідків обстрілів наразі уточнюються.

Читайте також: Загарбники вночі випустили дві ракети по Охтирці на Сумщині

У Дніпропетровській області ворог обстріляв з далекобійної зброї дві громади Криворізького району - Широківську та Зеленодольську. Попередньо, без постраждалих. Масштаби руйнувань з’ясовуються.

У Харкові внаслідок нічних ударів росіяни влучили по навчальному закладу, серед цивільних постраждалих немає. Інформація уточнюється. Загалом внаслідок обстрілів Немишлянського та Салтівського районів у Харкові постраждали 30 осіб, 5 – загинули. Обстрілів зазнавали Харківський, Богодухівський, Чугуївський райони. В Чугуївському районі поранено дві людини, в Богодухівському – одну.

У Луганській області вчора із реактивних систем залпового вогню російська армія відкрила вогонь по скупченню місцевих жителів Лисичанська, які вийшли поповнити запаси питної води. Вісім людей загинули на місці, серед них одна дитина. Ще 21 особа дістала поранення.

Читайте також: Партизани на Луганщині розклеїли листівки з попередженнями для загарбників

російські загарбники штурмують Лисичанськ із південного та південно-західного напрямків. Намагається блокувати місто та оволодіти транспортним сполученням із Донеччиною. Цілеспрямовано обстріляли три насосні станції, одна з яких розташована в Новодружеську. Зруйновані два мости та автомобільний тунель, який з’єднував дві окремі частини міста. За добу 11 людей загинули, ще 22 поранено.

У Донецькій області обстріли всієї лінії фронту. Під обстріли потрапляли Авдіївка (Авдіївський коксохімічний завод, житловий сектор, гаражний кооператив), Бахмут (нафтохімічний завод, автовокзал, залізниця, житловий сектор), Краматорськ (житловий сектор, залізничне полотно, лінії електропередач), Красногорівка (житловий сектор), Селидове (шахта), Слов’янськ (житловий сектор, будівля ДСНС), Торецьк (нежитлові приміщення), смт Очеретине, с. Ласточкіне, с. Нетайлове, с. Опитне, с.Первомайське. Двоє людей загинули, шестеро - дістали поранення.

Читайте також: На Донеччині за день загинули двоє мирних жителів, 13 людей поранені

Миколаїв сьогодні зранку зазнав масованого ракетного удару. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється. Сьогодні близько 4:00 - обстріли у Широківській громаді Баштанського району. Влучання по сільськогосподарських угіддях, потерпілих немає. Також обстріли в Інгульській громаді. Інформація про постраждалих уточнюється. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. За попередньою інформацію, є пошкоджена, подекуди зруйнована, інфраструктура та житлові будинки. Інформація про постраждалих уточнюється. У Миколаївському районі вчора ввечері росіяни обстріляли с. Лимани Галицинівської громади. Внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано соціальну інфраструктуру. Загорання поля з озимою пшеницею. Без постраждалих.

Читайте також: Обстріли на Миколаївщині: вигоріли 10 гектарів пшениці, пошкоджене зерносховище

Зранку росіяни також обстріляли місто Очаків. Влучено по території міського ринку, будівлі палацу культури, приватному сектору, а також у житлові будівлі. У деяких районах відсутнє водо-, газо- та енергопостачання та інтернет. Поранено семеро людей, загинули - троє, серед них одна дитина. Також зранку обстріли Мішково-Погорілівської, Галицинівської, Шевченківської громади. Попередньо, без постраждалих.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Житомирській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-