В Україні стартує арткараван «Чумацький шлях»

В Україні стартує арткараван «Чумацький шлях»

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила про старт арткаравану, першої масштабної всеукраїнської реконструкції “Чумацького шляху”.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

“Сьогодні стартує арткараван "Чумацький шлях" - перша масштабна всеукраїнська реконструкція історичного шляху, яка з’єднає материкову Україну і півострів Крим, а також перша з семи ініціатив масштабного мультидисциплінарного проєкту #Шлях_Yol”, - повідомила Джапарова.

Захід розпочнеться із офіційного відкриття кам’яного пам’ятного знаку з написом: “XV - XIX ст. тут проходив Чумацький шлях, який є символом нерозривності культурного та історичного зв’язків материкової України і півострова Крим, українського і кримськотатарського народів”.

Читайте також: Джапарова обговорила взаємодію України та Британії в межах Кримської платформи

За словами заступниці міністра закордонних справ “Культура Криму — це культура України". Для неї "цей проєкт особливий із погляду важливості повернення самому собі власної історії та розуміння того, хто такі кримські татари, чому вони є і мають бути частиною української нації”.

Проєкт реалізується ГО "Ель Чєбєр" за підтримки Ukrainian Institute - Українського інституту, Українського культурного фонду "Кримський дім".

Як повідомляв Укрінформ, Сєвєродонецька районна державна адміністрація до Дня Незалежності України започаткувала міжрегіональний півмарафон “Чумацький Шлях”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-