Нова Зеландія приєдналася до декларації Кримської платформи

Нова Зеландія приєдналася до декларації Кримської платформи

Фото
Укрінформ
Посол Нової Зеландії в Україні (з резиденцією у Варшаві) Мері Терстон передала Міністерству закордонних справ України ноту МЗС Нової Зеландії про приєднання до спільної декларації Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба вітчизняного зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

Як зазначається, заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін провів зустріч із послом з нагоди завершення її дипломатичної місії в нашій державі, під час якої Терстон передала ноту МЗС Нової Зеландії про приєднання до Спільної декларації Кримської платформи.

Заступник міністра подякував новозеландській стороні за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а послу Терстон - за важливий внесок у розбудову двосторонніх відносин. Він окремо подякував за участь в інаугураційному саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Дипломати відзначили високий рівень співпраці в межах міжнародних організацій, а також обговорили актуальні питання співробітництва, взаємодію у протидії глобальним викликам, зокрема пандемії COVID-19, кібератакам та гібридним загрозам.

Читайте також: Саміт Кримської платформи є великою дипломатичною перемогою - політолог

Єнін запропонував розпочати переговори із взаємного визнання документів про вакцинацію проти COVID-19 опрацювати питання щодо спрощення візового режиму Нової Зеландії для українців.

Він також побажав Мері Терстон успіхів у подальшій діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві відбувся саміт Кримської платформи. Її учасники ухвалили спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-