Офіс Кримської платформи буде моніторити безпекову, економічну та екологічну ситуації

Офіс Кримської платформи буде моніторити безпекову, економічну та екологічну ситуації

Укрінформ
Офіс Кримської платформи у Києві займатиметься моніторингом безпекової, економічної, екологічної ситуацій на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на установчому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для підтримки нашої діяльності створено офіс Кримської платформи, він уже почав працювати. Працюючи щодня 24/7, офіс буде моніторити ситуацію з правами людини, збирати інформацію про зростання військової активності на півострові, відслідковувати екологічну та економічну ситуації на тимчасово окупованій території”, - розповів Зеленський.

Читайте також: Кримська платформа виносить питання деокупації на найвищий міжнародний рівень – Зеленський

Він запропонував міжнародним партнерам, які беруть участь у саміті, визначити уповноважених представників, які будуть підтримувати зв’язок із офісом у Києві та координуватимуть спільну роботу.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві проходить установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму “Кримська платформа”.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-