Голова Сенату Чехії обіцяє й далі тиснути на Росію, аби вона повернула Крим

Голова Сенату Чехії обіцяє й далі тиснути на Росію, аби вона повернула Крим

Укрінформ
Голова Сенату Парламенту Чехії Мілош Вистрчіл запевнив, що його країна разом з іншими міжнародними партнерами й надалі чинитимуть тиск на Росію - і в межах "Кримської платформи", і поза нею, аби ТОТ АР Крим була деокупована.

Про це Вистрчіл сказав під час пресбрифінгу на КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з ТОТ АР Крим, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Що стосується допомоги, то, перш за все, ми будемо намагатися з представниками інших країн, і не тільки в рамках "Кримської платформи", створити такий тиск на Росію, щоб вона повернула окупований Крим», - зазначив Вистрчіл.

Читайте також: Крим буде деокупований, у нас багато терпіння - президентка Естонії

Він додав, що через окупацію Росією Криму були розірвані родинні зв'язки – під час відвідування режимної зони КПВВ «Чонгар» члени делегації бачили людей, котрі рухалися через адмінмежу, і підкреслив, що побачене знайоме йому з історії власної країни, коли у 1938 році була анексована частина території Чехії.

За словами посадовця, Чеська Республіка допомагає Україні не лише у політичній сфері, а й у сфері освіти, розвитку науки. Це стосується і стипендіальних місць для українських студентів, і прагнення полегшити для українських громадян працевлаштування в Чехії.

Вистрчіл зазначив, що обговорюватиме з Президентом Зеленським конкретні питання допомоги Україні.

Читайте також: Меркель пояснила дату свого візиту до Києва

Депутат чеського парламенту, історик Павел Жачек, який також перебував на КПВВ «Чонгар», підкреслив, що уряд Чеської Республіки від початку висловив свою підтримку Україні та запевнив, що докладатиме зусиль для деокупації як Криму, так і східних територій, щоб повернути цілісність території України.

Як повідомляв Укрінформ, 22 серпня Президент Естонії Керсті Кальюлайд та голова Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчіл перебували на Херсонщині з робочою поїздкою. Вони ознайомилися з роботою режимної зони КПВВ "Чонгар".

Фото: Miloš Vystrčil, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-