Активісти в Криму допомогли Енверу Топчі оплатити штраф «за неінформування»

Активісти в Криму допомогли Енверу Топчі оплатити штраф «за неінформування»

Укрінформ
Активісти в окупованому Криму допомогли фігуранту «справи про неінформування» Енверу Топчі оплатити призначений «судом» штраф у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 14 тис. грн).

Про це йдеться у відео, опублікованому на сторінці «Кримської солідарності» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мене визнали винним за статтею 205.6 «Про неінформування», з чим я не згоден, і пред'явили штраф у розмірі 40 тисяч рублів. Сьогодні я оплатив цей штраф, за що велика подяка нашій спільноті, яка весь цей час відвідувала суди, не залишаючись осторонь і підтримуючи мене у всьому», - сказав Топчі.

Читайте також: В Криму окупанти розглянуть апеляційну скаргу в «справі Енвера Топчі»

Як повідомлялося, кримськотатарські активісти в Криму проводили збір 10-рублевих монет на оплату штрафу Енверу Топчі.

31 серпня 2020 року після обшуків були затримані кореспондент і стример «Кримської солідарності» Айдер Кадиров з Нижньогірського району, релігійний діяч Ридван Умеров і співробітник МНС Айдер Аблякімов із Судака, а також будівельник Енвер Топчі з Радянського району Криму.

Читайте також: На «суді» проти Енвера Топчі «спливла» експертиза з іншої справи - адвокат

Відносно них порушено кримінальні справи та пред'явили звинувачення за ст. 205.6 Кримінального кодексу РФ. Кримських татар звинувачували в тому, що вони нібито листуватися з акаунтом декого Дададжонова, який знаходиться в розшуку РФ. «Суди» щодо фігурантів «справи про неінформування» тривали майже рік, всім обвинуваченим призначили штрафи в розмірі від 30 тис. до 40 тис. рублів.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-