Адвокат розповіла про стан госпіталізованого з пневмонією політв'язня Муратова

Адвокат розповіла про стан госпіталізованого з пневмонією політв'язня Муратова

Укрінформ
У РФ лікарі відомчої туберкульозної лікарні Федеральної служби виконання покарань назвали задовільним стан обвинуваченого у «справі Хізб ут-Тахрір» Зекір'ї Муратова, госпіталізованого з пневмонією, незважаючи на те, що він періодично перебуває під кисневою маскою.

Про це повідомила його адвокат Еміне Авамілєва, повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку "Кримської солідарності" в Фейсбуці.

За словами адвоката, про те, що стану Муратова нічого не загрожує, їй заявив черговий співробітник Міжобласної туберкульозної лікарні №19 (МОТБ-19). Водночас він додав, що «періодично Муратов перебуває під кисневою маскою».

Раніше начмед лікарні розповідав, що обвинувачений «самостійно ходить, їсть, дихає іноді з використанням кисневого концентратора». Тоді він оцінив стан Муратова як «середнього ступеня тяжкості».

«Висновок про те, що він почуває себе задовільно, з урахуванням того що, в його лікуванні використовують кисневий концентратор, все-таки досить суперечливий. Як мінімум, це стан середнього ступеня тяжкості », - вважає Авамілєва.

Читайте також: Стан здоров'я політв'язня Газієва значно погіршився - генконсул України

Адвокат повідомила, що засідання у справі Муратова перенесли на 13 серпня. В цей день будуть розглядати тільки клопотання прокурора про подовження запобіжного заходу. Що стосується розгляду самої «справи», то суд направив запит в медзаклад, куди госпіталізовано Муратова, щоб з'ясувати його стан здоров'я та можливість тримання в СІЗО.

Як повідомлялось, Муратова 26 липня госпіталізували з пневмонією і високою температурою.

Зекір'я Муратов - інвалід 3-ї групи, має ряд захворювань опорно-рухового апарату, а також хронічні захворювання у вигляді гіпертонії і стенокардії. 7 липня 2020 року в ході масових обшуків в Криму його було затримано за обвинуваченням у скоєнні злочину за статтею 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації). Київський районний «суд» міста Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Муратов був етапований в Ростов-на-Дону, де перебуває в СІЗО-1. 23 березня 2021 року він пережив гіпертонічний криз.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-