«Суд» у Криму не задовольнив апеляційну скаргу журналіста Кадирова

«Суд» у Криму не задовольнив апеляційну скаргу журналіста Кадирова

Укрінформ
Підконтрольний Російській Федерації так званий "Верховний суд Криму" розглянув апеляційну скаргу в "справі про недонесення" стосовно журналіста Айдера Кадирова та залишив у силі постанову про штраф у розмірі 30 тисяч російських рублів у вигляді покарання.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі написала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Підконтрольний країні-окупанту «Верховний суд Криму» не задовольнив апеляційну скаргу громадського журналіста Кадирова. Його звинуватили в «недонесенні про злочин» та призначили штраф - 30 тисяч російських рублів”, - повідомила Денісова.

Уповноважений ВР з прав людини заявила, що кримінальна справа проти Кадирова є політично вмотивованою, спрямованою на придушення свободи слова та залякування громадян України в тимчасово окупованому Криму.

“Країна-агресор систематично порушує 10 статтю Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожен має право на свободу вираження поглядів”, - зазначила вона.

Денісова вкотре закликала міжнародну спільноту продовжувати санкційну політику щодо РФ, аби змусити її припинити репресії наших співгромадян у тимчасово окупованому Криму та негайно звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України.

Читайте також: У Москві пройшли одиночні пікети на підтримку кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня так званий Верховний суд Республіки Крим, розглянувши апеляційну скаргу у «справі про недонесення» стосовно Енвера Топчі, залишив у силі постанову про штраф у розмірі 40 000 рублів у вигляді покарання.

31 серпня 2020 року в Криму після ранкових обшуків у будинках кримських татар було затримано чотирьох осіб: кореспондента і стрімера "Кримської солідарності" Айдера Кадирова з Нижньогірського району, релігійного діяча Рідвана Умерова і співробітника МНС Айдера Аблякімова з Судака, а також будівельника Енвера Топчі з Совєтського району Криму.

Силовики доставили їх до будівлі УФСБ Криму в Сімферополі й декілька годин не допускали до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що слідчий ФСБ Криму Валерій Шерстюк порушив проти них кримінальні справи і пред'явив обвинувачення за ст. 205.6 Кримінального кодексу РФ.

Раніше повідомлялося, що трьох кримських татар, обвинувачених у «справі про неідонесення», вже визнали винними і призначили штрафи: Рідвану Умерову й Айдеру Кадирову - по 30 000 рублів (12 250 грн), Енверу Топчі - 40 000 рублів (15 000 грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-