Кулеба певен в успіху Кримської платформи попри шантаж Кремля

Кулеба певен в успіху Кримської платформи попри шантаж Кремля

Укрінформ
Росія шантажує та погрожує іншим країнам, вимагаючи не брати участі у "Кримській платформі", але попри це за кілька місяців ми побачимо успіх цієї ініціативи.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі на форумі "Україна 30. Міжнародна політика", повідомляє кореспондент Укрінформу. Глава української дипломатії констатував, що деяким країнам вкрай важко протистояти цьому тиску Москви.

"Росія шантажує та погрожує іншим країнам, вимагаючи не брати участі у Платформі. Деяким вкрай важко під тиском Москви. На цьому тлі участь держав в Кримській платформі - це дуже простий тест про те з ким ти в питанні окупованого Криму - з Росією і агресією чи з Україною і міжнародним правом?", - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: «Кримська платформа» - це спосіб повернути людям на окупованому півострові їхні права

Водночас глава української дипломатії висловив упевненість, що ініціатива зі створення Кримської платформи буде успішною.

"Президент України з першого мого дня на посаді поставив питання: як будемо повертати Крим? З його ініціативи МЗС розробив концепцію Платформи, і за кілька місяців ми побачимо її успіх", - переконаний Кулеба.

"Кримська платформа" - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Кримська платформа і стратегія - у представництві Президента підбили підсумки за два роки

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів; міністрів закордонних справ; у вимірі міжпарламентського співробітництва; у форматі експертної мережі.

Офіційно діяльність "Кримської платформи" буде започаткована на інавгураційному Саміті, проведення якого заплановане на 2021 рік у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-