На КПВВ «Каланчак» затримали інженера-колаборанта «Чорноморнафтогазу»

На КПВВ «Каланчак» затримали інженера-колаборанта «Чорноморнафтогазу»

Укрінформ
Інженеру “Чорноморнафтогазу” повідомили про підозру у порушенні порядку в’їзду/виїзду з тимчасово окупованої території півострова Крим.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба прокуратури АР Крим, яка розташована у Києві.

Зазначається, що під час перетину КПВВ «Каланчак» на адмінмежі з окупованим півостровом, було виявлено громадянина України, який після окупації, продовжив працювати на незаконно захопленому державою - окупантом підприємстві «Чорноморнафтогаз», обіймаючи посаду інженера матеріально-технічного ресурсу плавучої бурової установки «Петро Годованець» (після окупації перейменовано на «Крим- 2»).

Читайте також: До суду пішла справа колаборанта, який допомагав окупантам у Криму

“У період з 2015 року до травня 2021 року вказаний громадянин систематично виїжджав через закриті морські порти на окупованій території півострова до вказаної бурової установки, забезпечуючи її роботу. Зазначеними діями підозрюваний сприяв незаконній розробці та використанню Російською Федерацією природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, чим спричинив шкоду інтересам держави”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд у Києві дав 10 років колишньому "міністру" окупаційного уряду Криму

Затриманому повідомили про підозру у порушенні порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332 - 1 КК України).

З власних джерел Укрінформу стало відомо, що йдеться про Руслана Г. 1970 р.н.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-