Суд окупантів у Криму відхилив апеляцію на продовження арешту журналісту Єсипенку

Суд окупантів у Криму відхилив апеляцію на продовження арешту журналісту Єсипенку

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" відхилив апеляцію на рішення про продовження арешту журналісту Владиславу Єсипенку.

Про це повідомляє Крим.Реаліі, передає Укрінформ.

"Підконтрольний Росії Верховний суд Криму в середу, 26 травня, відхилив апеляцію на продовження арешту фрілансеру Радіо Свобода (проект Крим.Реаліі) Владиславу Єсипенку", - йдеться в повідомленні з посиланням на дружину заарештованого Катерину.

Таким чином, Владислав Єсипенко залишиться під арештом у СІЗО щонайменше до 11 липня 2021 року.

За словами Катерини Єсипенко, її чоловіка на засідання не доставили - він брав участь у суді по відеозв'язку.

Вона також зазначила, що Владислав почувається нормально, займається спортом у СІЗО і регулярно отримує передачі від близьких.

Читайте також: Адвокат каже, що експертиза не виявила на вибухівці відбитків Єсипенка

Як повідомлялося, фрілансера проекту "Крим.Реаліі" Владислава Єсипенка затримали 10 березня 2021 року по дорозі з Сімферополя до Алушти. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою через саморобну вибухівку, виявлену в машині під час затримання.

За версією слідства, вибуховий пристрій Єсипенко нібито дістав у розібраному вигляді зі схованки в районі села Побєда Первомайського району і перевіз все у Сімферополь, де зібрав вибухівку з корпусу ручної осколкової гранати РГД-5 і запала для гранати УЗРГМ з саморобними доробками.

Сам Єсипенко стверджує, що працівники спецслужб підкинули йому гранату в авто, а потім відвезли в підвал, де катували електричним струмом і били до ранку, поки той не дав зізнавальні свідчення. Потім його повезли на слідчі дії, щоб він вказав на схрон з гранатою.

Протягом 27 днів до журналіста не допускали адвокатів. 12 березня Єсипенка взяли під варту. Так званий Київський районний суд м.Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-