До Ростова вивезли вже понад пів сотні кримських політв'язнів - адвокат

До Ростова вивезли вже понад пів сотні кримських політв'язнів - адвокат

Укрінформ
До російського Ростова-на-Дону з анексованого Криму вивезли вже понад пів сотні кримських татар, заарештованих і засуджених російською владою з релігійних і політичних мотивів.

Як повідомляє Крим.Реалії, про це розповів адвокат Еміль Курбедінов під час онлайн-зустрічі об'єднання «Кримська солідарність» 25 квітня.

«Десятки військових суддів, військові прокурори, шість прихованих свідків або навіть більше, експертизи, десятки томів кримінальних справ - це тільки те, що знаходиться сьогодні у Ростові-на-Дону, де вже понад 50 політв'язнів (з Криму - КР) у слідчих ізоляторах проходять через ці жорна військового суду... Понад 50 політв'язнів кримських татар, кримських мусульман, які перебувають під арештом», - сказав Курбедінов.

У лютому 2021 року Уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що переговори з обміну утримуваними особами між Україною і Росією на даний момент практично заморожені через позицію російської влади.

Читайте також: Справу арештованого у Криму Ернеста Ібрагімова долучили до «другої бахчисарайської групи»

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що діяльність російської окупаційної адміністрації в Криму є відвертим і цинічно спланованим наступом на права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-