У Росії провели акцію «Стратегії-18» на підтримку кримських татар

У Росії провели акцію «Стратегії-18» на підтримку кримських татар

Фото, відео
Укрінформ
Петербурзькі активісти 18 квітня провели у Виборзі чергову акцію "Стратегії-18" на підтримку кримських татар.

Як розповів Укрінформу один з активістів «Стратегії-18» Влад Шипіцин, цього разу вони особливо протестували проти нарощування військових сил РФ біля кордону з Україною.

«Виїхали з пікетами до Виборгу з кількох причин. В області немає формальної заборони на всі публічні заходи через COVID-19, яка діє в Петербурзі до 15 травня. Крім того, у Виборзі нас не відстежили і ніхто не "настукав", як зазвичай трапляється в перші ж хвилини на Невському проспекті», - сказав Шипіцин

У зв'язку з цим він нагадав, що 25 березня в Петербурзі була зірвана акція на підтримку Білорусі, активістам тоді довелося дві доби провести в поліції.

Після Виборзької акції активісти опублікували п'ятихвилинний ролик про свій протест проти «зосередження російських військ на кордонах з Україною і в окупованому Криму ... проти війни, яка триває вже восьмий рік і загрожує найближчим часом перерости в повномасштабний військовий конфлікт через імперські зазіхання Кремля».

Читайте також: У Криму переслідують матерів політв'язнів за одиночні пікети

Як повідомлялося, активісти Санкт-Петербурга понад чотири роки тому об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» в пам'ять про день депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-